High-Five

LICHT

Veel daglicht komt in het huis eenvoudig door de grote puien en dakramen naar binnen. Boven het centrale trappenhuis zijn drie aaneengesloten dakvensters voorzien en brengen het zonlicht in het midden van het huis tot op de begane grond. In het centrum van het huis is hierdoor veel daglicht aanwezig. Het extra hoge atelierraam in de voorgevel maakt de woonkeuken tot een lichte of zonnige plek in huis. Een grote glazen pui met openslaande deuren in de achtergevel geeft veel daglicht in de woonkamer en maakt een optimale verbinding met de tuin.

LUCHT

Frisse lucht is naast ruimte en daglicht belangrijk voor een goed wooncomfort. De woning is voorzien van een automatisch en vraaggestuurd luchtverversing systeem. De mechanische ventilatie unit controleert zelf het CO2 gehalte en past de luchtverversing hier op aan. De woning is voorzien van zelfregelende ventilatieroosters in de gevels. De kozijnen in de slaapkamers zijn voorzien van draai- kiepramen zodat ook hier op verschillende wijzen de woning kan worden geventileerd.

ENERGIEZUINIG

Een energiezuinige woning is standaard voor de High-Five woningtypen. Een goed geïsoleerde woning is hiervoor een belangrijke factor. Het terugwinnen van gebruikte warmte in de woning behoort ook tot het standaardpakket. Wanneer gewenst is de basiswoning nog verder uit te breiden met energiezuinige maatregelen zoals vloerverwarming en een gebalanceerd ventilatiesysteem. Het wooncomfort kan hierdoor verder worden vergroot.

Projectgegevens

High-Five
Informatie Algemeen
Gemeente Almere IbbA-uitvraag
Dill Architecten
ontwerp
Schokker Adviseur Bouw
bureau Kent
Aannemingsmaatschapij Friso Almere
 
  Download PDF